Produkty

Jelita wieprzowe grube

Wytwarzane zostają z wysokojakościowego surowca, a ręczna, tradycyjna technologia produkcji pozwala wyselekcjonować najlepsze odcinki.

Naturalnie najlepsze

Jeszcze nikt nie wymyślił lepszej osłonki niż naturalna. Mimo opracowania wielu rodzajów sztucznych osłonek, producenci świadomie decydują się na stosowanie jelit naturalnych, niejednokrotnie wyroby z tych serii uznawane są w kategoriach Premium.

Kontakt

Zainteresowała Cię nasza oferta?

Patrycja Nojmyler

General Manager

Masz pytania? Chętnie pomogę:

Przewaga nad sztucznymi

Kalibry / Rozmiary

Poniższa tabela przedstawia rozmiary kalibrów jakie występują w jelitach wieprzowych grubych wraz z przybliżoną ilością farszu jaki mieści się w jednym odcinku 25cm:

Kalibry jelit wieprzowych grubych

Przybliżona ilość farszu*

-/48

150 – 190 g

48/52

280 – 290 g

52/56

390 – 400 g

56/60

470 – 480 g

60/64

510 – 520 g

64/68

620 – 630 g

68/72

650 – 660 g

72/76

710 – 720 g

80/100

930 – 950 g

* Ilość gramów na odcinek 25cm może się różnić w zależności od nadziewanego farszu, temperatury, rodzaju nadziewarki czy operatora.

Przykładowe wyroby

Saucisson
Mini Rosette
Mini Jesus
Andouillete
Galabart / Boudin

Unikatowość jelit Vector Food

Tradycyjna metoda wytwarzania wyłącznie z wysokojakościowego polskiego surowca, znanego i cenionego na rynkach europejskich, pozwala w pełni zachować nienaruszoną strukturę jelita, co bezpośrednio przekłada się na zwiększenie efektywności produkcyjnej

Rodzaje konfekcjonowania

Przygotowanie jelit przed nadziewaniem