Produkty

Jelita baranie

Najcieńsza i najdelikatniejsza odmiana jelit naturalnych, przy zachowaniu wysokiej jakości i elastyczności, daje przewagę, którą uzyskuje się podczas produkcji wykorzystując jelita baranie marki Vector Food.

Naturalnie najlepsze

Jeszcze nikt nie wymyślił lepszej osłonki niż naturalna. Mimo opracowania wielu rodzajów sztucznych osłonek, producenci świadomie decydują się na stosowanie jelit naturalnych, niejednokrotnie wyroby z tych serii uznawane są w kategoriach Premium.

Kontakt

Zainteresowała Cię nasza oferta?

Patrycja Nojmyler

General Manager

Masz pytania? Chętnie pomogę:

Przewaga nad sztucznymi

Kalibry / Rozmiary

Poniższa tabela przedstawia rozmiary kalibrów jakie występują w jelitach baranich, wraz z przybliżoną ilością farszu jaki mieści się w jednym pęczku 90 mb podczas pracy na automatycznych nadziewarkach typu Handtmann czy Vemag:

Kalibry jelit baranich

Przybliżona ilość farszu*
16/18

14 – 16 kg

18/20

16 – 18 kg

20/22

19 – 22 kg

22/24

23 – 26 kg

24/26

27 – 29 kg

26/28

29 – 30 kg

28+

31 kg

* Ilość kg na 1 pęczek 90 mb może się różnić w zależności od nadziewanego farszu, temperatury, rodzaju nadziewarki czy operatora

Przykładowe wyroby

Kabanosy
Winerki
Śniadaniowe
Frankfuterki
Bratwursty
Parówki

Unikatowość jelit Vector Food

Wyjątkowy sposób konfekcji pozwala nam osiągnąć długie odcinki jelit które ograniczają straty produkcyjne. Naciąganie jelit baranich na rurki z zakładką nie zaburzają procesu nadziewania i maksymalnie go wydłużają.

Rodzaje konfekcjonowania

Przygotowanie jelit przed nadziewaniem