Produkty

Jelita wieprzowe cienkie

Idealnie dopasowane kalibry, długie odcinki i mocna struktura, to cechy którymi charakteryzują się jelita wieprzowe Vector Food.

Naturalnie najlepsze

Jeszcze nikt nie wymyślił lepszej osłonki niż naturalna. Mimo opracowania wielu rodzajów sztucznych osłonek, producenci świadomie decydują się na stosowanie jelit naturalnych, niejednokrotnie wyroby z tych serii uznawane są w kategoriach Premium.

Kontakt

Zainteresowała Cię nasza oferta?

Patrycja Nojmyler

General Manager

Masz pytania? Chętnie pomogę:

Przewaga nad sztucznymi

Kalibry / Rozmiary

Poniższa tabela przedstawia rozmiary kalibrów jakie występują w jelitach cienkich wieprzowych, wraz z przybliżoną ilością farszu jaki mieści się w jednym pęczku 90 mb podczas pracy na automatycznych nadziewarkach typu Handtmann czy Vemag.

Kalibry jelit wieprzowych cienkich

Przybliżona ilość farszu*

26/28

40 -52 kg

28/30

43 – 55 kg

30/32

47 – 59 kg

32/34

52 – 64 kg

34/36

56 – 68 kg

36/38

65 – 75 kg

38/40

70 – 80 kg

40/42

80 – 91 kg

42/44

88 – 98 kg

44/+

95 – 108 kg

* Ilość kg na 1 pęczek 90 mb może się różnić w zależności od nadziewanego farszu, temperatury, rodzaju nadziewarki czy operatora

Przykładowe wyroby

Kiełbasy grillowe
Kaszanki
Serdelki
Kiełbasy dojrzewające
Kiełbasy surowe
Kiszki ziemniaczane

Unikatowość jelit Vector Food

Wyjątkowy sposób konfekcjonowania pozwala nam osiągnąć długie odcinki przy zachowaniu jednego kalibru, przekłada to się na mniejszą ilość zużycia jelit w przeliczeniu na 100 kg farszu.

Rodzaje konfekcjonowania

Przygotowanie jelit przed nadziewaniem